Gezond afvallen


Iedereen kan afvallen


Voor veel mensen speelt eten een belangrijke rol om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarnaast is eten ook een sociale bezigheid of een manier om jezelf af te leiden. Goede voeding is belangrijk om u gezond te voelen en kan erg belangrijk zijn om uw gewicht op het juiste niveau te krijgen/houden. Goede voeding is een goed middel voor gezond afvallen. Hiermee wordt niet snel afvallen bedoeld maar op een natuurlijke en gecontroleerde manier afvallen


Een uitgebalanceerde voeding bestaat uit minimaal drie maaltijden verdeeld over de dag. Het ontbijt, de lunch en de avondmaaltijd. Voor een uitgebalanceerde, gezond dieet is het van belang dat je een goede verdeling kiest tussen de 5 grote voedingsgroepen:


- Brood, aardappelen, deegwaren en diverse graanproducten zijn de basis.
- Groente (minimaal 2 ons) en fruit (minimaal twee stuks)
- Melkproducten. Dienen niet in grote hoeveelheden geconsumeerd te worden.
- Vlees, vis, peulvruchten, eieren, sojaproducten overige vleesvervangers, noten en pinda's. Belangrijk voor de gezonde vetten en vezels.
- Vet, olie en zoetigheid. Vet is nodig in kleinere hoeveelheden en zoet zo min mogelijk. Iedereen heeft andere eetgewoonten en voorkeuren. Door te kiezen uit bovenstaande voedselgroepen is het goed mogelijk om lekker en toch gezond te eten. U kunt gebruik maken van de tips en richtlijnen om lekker en toch gezond te eten.

Om je gewicht onder controle te houden is het belangrijk om voldoende te bewegen.

Er bestaan tientallen mogelijkheden om lichaamsbeweging te krijgen, zonder meteen topsport te bedrijven. Juist de activiteiten die je in je dagelijks leven inpast zullen een belangrijke bijdrage leveren aan de beweging die je lichaam nodig heeft.

Simpele activiteiten die bijdragen aan je dagelijkse bewegingspatroon zullen geen opgave zijn maar een manier van leven.

Ga obesitas(overgewicht) tegen door meer te bewegen en voel je goed. Elke dag 30 minuten beweging met een matige of redelijke inspanning heeft al een grote positieve invloed op je gezondheid.

Tip: Zie het 7 stappen plan om sneller af te vallen


Tags

Gezond en verantwoordelijk afvallen door een goed dieet, meer te bewegen, pas het 7 stappenplan toe en raak sneller de overtollige kilos kwijt

Tidak ada komentar:

Posting Komentar