Dibetes Risico Test

Diabetes Risicotest


Diabetes Risicotest 

Met de Risocotest bepaalt u of u een verhoogd risico loopt op diabetes.

Als u weet dat u een verhoogd risico op diabetes heeft, wordt het tijd om daar serieus aandacht aan te geven. Want u kunt er zelf veel aan doen om dat risico te verkleinen?

Als u vaststelt dat u een verhoogd risico heeft, is het verstandig uw huisarts te bezoeken. Want het kan ook zijn dat u diabetes heeft. .

Kom in actie



Diabetes type 2 heeft veel te maken met ongezond leven: te zwaar zijn, ongezond eten en drinken, te weinig bewegen. Het eerste wat u zelf kunt doen is dus gezond leven. Matig zijn met vet, zoet en zout. Meer bewegen. Eventueel een paar kilo’s afvallen, als u te zwaar bent. En een gezond gewicht behouden.

Diabetes type 2 begint meestal met wat vage klachten. Daarom hebben de meeste mensen niet zo snel door dat er iets mis is. Toch is het belangrijk om er snel achter te komen. En als u extra risico loopt op diabetes en u weet dat, kunt u extra opletten.
Doe de Diabetes Risicotest. Dat zijn elf vragen over bijvoorbeeld uw gewicht, lengte, omtrek van uw buik en of diabetes in uw familie voorkomt. Want dat zijn dingen die maken of iemand meer of minder risico heeft om diabetes type 2  te krijgen. > Wat is diabetes type 2?

Met de uitslag weet u of een hoger risico hebt om diabetes te krijgen. Als dat zo is, kunt u zich misschien eens laten testen. Hebt u nog geen diabetes maar wel extra risico? Dan zijn er dingen die u kunt doen om diabetes te voorkomen of uit te stellen.


Tags

Doe de Diabetes Risicotest. Dat zijn elf vragen over bijvoorbeeld uw gewicht, lengte, omtrek van uw buik en of diabetes in uw familie voorkomt. Want dat zijn dingen die maken of iemand meer of minder risico heeft om diabetes type 2  te krijgen. > Wat is diabetes type 2?


Tidak ada komentar:

Posting Komentar